ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2017

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE

trailer_sealers_-_one_last_hunt

Etter 200 år med norsk selfangst, satte regjeringen strek i 2015. Fra nå av var det ingen som fikk subsidier til å drive med dette. Ei enslig skute satte likevel kurs mot Vestisen, på det som kanskje ble Norges siste selfangstsesong.

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri - som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en hjertlig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et country-inspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.

Originaltittel: 
ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE
Regissør: 
Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Motensen
Foto: 
Trude Berge Ottersen
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2016
Land: 
Norge
Produsent: 
Gry Elisabeth Mortensen, Trude Berge Ottersen
Salg: 
Koko Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Trude Berge Ottersen (f.1983) og Gry Elisabeth Mortensen (f.1983) er tospannet bak Koko Film, et Tromsøbasert produksjonsselskap etablert i 2013. På opptak gjør de co-regi, mens Trude fotograferer og Gry produserer. De har begge utdanning fra Visuelle Kulturstudier i Tromsø. Deres visjon er å lage skitne filmer med varme, kulde og twist. ISHAVSBLOD - de siste selfangerne er deres første langfilm. Mortensen har tidligere regissert EAGLE BOY som ble vist på TIFF i 2013.