Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

blessed_benefit_trailer_-_nshllh_stfdt

Denne svarte og overraskende sjarmerende komedien tar oss med på innsiden av fengselsmurene i dagens Jordan. Bygningsarbeideren Ahmad tar seg friheter med andres penger for å tjene noen ekstra slanter. Når planene slår feil, og Ahmad tiltales for svindel, og uten kausjonspenger, blir straffen tre tunge måneder i fengsel. Men på cella treffer Ahmad den høflige svindleren Ibrahim, og andre som har lært seg å utnytte korrupsjon og urettferdighet til sin fordel. Dessuten får han mat tre ganger daglig, og slipper stress, plikter og bekymringer.

Kanskje livet bak murene byr på større frihet enn utenfor? Det er klar samfunnskritikk å spore mellom linjene i Mahmoud al Massads spillefilm, som er basert på en sann historie fra regissørens egen vennekrets. BLESSED BENEFIT er en lettbeint og sorgmunter historie om det lille menneskets kamp for å overleve under de vanskeligste forhold.  

Program: 
Originaltittel: 
INSHALLAH ESTAFADIT
Regissør: 
Mahmoud al Massad
Manus: 
Mahmoud al Massad
Foto: 
Giorgos Mihelis
Skuespillere: 
Ahmad Thaher, Maher Khammash, Odai Hijazi, Nadeem Rimawi, Mahmoud al Massad
Spilletid: 
1 time 23 min
År: 
2016
Land: 
Jordan,
Nederland,
Tyskland og
Qatar
Produsent: 
Thanasis Khatanos, Mahnoud al Massad, Dina Hamdallah, Julius Ponten
Salg: 
Beta Cinema
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mahmoud al Massad (f. 1969) er en jordansk filmskaper, delvis bosatt i Nederland og utdannet innen kunst og film ved Yarmouk-universitetet. Han har tidligere laget en rekke kortfilmer og dokumentarer, blant annet RECYCLE som ble vist på flere store festivaler. BLESSED BENEFIT er hans første spillefilm.