AMBULANCE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2017

ambulance_official_trailer_2016_2

Gaza, sommeren 2014. Det ryktes om en ny offensiv fra Israel. Krigen vil komme nærmere, og bli enda mer voldsom. Mens de fleste innbyggerne vil forsøke å flykte, ønsker Mohamed Jabaly, en ung mann i 20-årene, å hjelpe. Han slutter seg til et ambulanseteam, som manøvrerer seg gjennom byen med sine egne liv som innsats. Mohamed dokumenterer krigen fra innsiden av ambulansen, og ute blant menneskene som får sine liv ødelagt for alltid, etter hvert som bombene faller over hans hjemby.

AMBULANCE er en rå og sterk førstehåndsberetning om konflikten i Gaza. Ikke bare forteller filmen om krigens mange tragedier, men også om mennesker som gjør sitt beste for å hjelpe sine medmennesker, til tross for at de selv befinner seg under angrep. Det er et modig og oppsiktsvekkende verk som makter å være både kompromissløst og menneskelig, presentert av en spennende ung filmskaper som krever å bli hørt.

Originaltittel: 
AMBULANCE
Regissør: 
Mohamed Jabaly
Manus: 
Mohamed Jabaly
Foto: 
Mohamed Jabaly
Spilletid: 
1 time 20 min
År: 
2016
Land: 
Norge og
Palestina
Produsent: 
John Arvid Berge
Salg: 
JABFilm Production
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mohamed Jabaly (f. 1990) er en filmskaper og kunstner fra Gaza. Han ønsker å presentere historier fra det palestinske samfunnet gjennom musikk, film og fotografier. AMBULANCE er hans første helaftens dokumentarfilm, som allerede har høstet lovord på flere filmfestivaler, inkludert Doc Fest i Sheffield og IDFA i Amsterdam.