Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2016

rams_official_trailer_1_2016_-_icelandic_drama_hd

Den nordiske folkesjela er lagt under lupa i denne fortellingen om de islandske sauebøndene Gummi og Kiddi. De er brødre og naboer, men har ikke hatt kontakt på førti år annet enn via håndskrevne lapper levert av Kiddis sauehund. Så oppdager Gummi at Kiddis sauer har symptom på den ekstremt smittefarlige skrapesyken. Et utbrudd vil tvinge alle i dalen til å slakte sauene sine og legge ned gårdsdriften. Kan de to stabeisene unngå katastrofen – sammen eller hver for seg?

 

Det storslåtte og nådeløse islandske landskapet spiller en viktig rolle i filmen. Her er nok av tørr nordisk humor og snille sauer (utvalgt etter omfattende saue-audition), men også et alvor og en sårhet som slekter på Bent Hamers beste filmer. STABUKKER er en fortelling om hvordan menneskers sterke overlevelsesinstinkt kan bli et tveegget sverd og en trussel mot tradisjonelle levemåter.  

Program: 
Originaltittel: 
HRÚTAR
Regissør: 
Grímur Hákonarson
Manus: 
Grímur Hákonarson
Foto: 
Sturla Brandth Grøvlen
Skuespillere: 
Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Böving, Jón Benónýsson, Guðrún Sigurbjörndsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson
Spilletid: 
1 time 33 min
År: 
2015
Land: 
Island og
Danmark
Produsent: 
Grímar Jónsson
Salg: 
Arthaus
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Grímur Hákonarson (f. 1977) er en islandsk regissør utdannet ved den statlige tsjekkiske filmskolen FAMU. Han slo igjennom med sin eksamensfilm derfra, SLAVEK THE SHIT, som ble vist i Cannes. Kortfilmen WRESTLING har vunnet flere enn 25 priser verden over.