QUÉBÉKOISIE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2016

quebekoisie_bande-annonce_

Hvorfor er forholdet mellom fransk-kanadiere og urfolk så betent? Og hvorfor vet så mange i Quebec så lite om urinnvånernes historie i Canada, når minst halvparten av befolkningen har innfødte forfedre? Dokumentarfilmen QUÉBÉKOISIE er filmskaperne Olivier Higgins og Mélanie Carriers forsøk på å rette blikket mot sin egen kultur, og sine egne kunnskapshull. De sykler på tvers av delstaten og intervjuer både innbyggere og fagfolk på veien.

Uvitenheten florerer både blant etterkommere av urinnvånere og fransk-kanadiere. Ett eksempel er en mann fra minoriteten Innu som blir sjokkert når han oppdager at han har aner i Normandie i Frankrike. Et annet og svært gripende kapittel omhandler søsteren til korporal Marcel Lemay, som ble skutt og drept under en voldsom disputt om mohawkenes landrettigheter i Oka i Quebec i 1990. QUÉBÉKOISIE er en kritisk og selv-refleksiv undersøkelse av fordommers makt og hvordan den kan overvinnes. 

Regissør: 
Olivier Higgins, Mélanie Carrier
Manus: 
Olivier Higgins, Mélanie Carrier
Foto: 
Olivier Higgins
Spilletid: 
1 time 20 min
År: 
2014
Land: 
Canada
Produsent: 
Olivier Higgins, Mélanie Carrier
Salg: 
Mö Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Olivier Higgins (f. 1979) og Mélanie Carrier (f. 1979) er filmskapere fra Quebec. De har laget flere filmer sammen, blant annet ASIEMUT, som skildrer en sykkeltur gjennom Asia og vant priser ved filmfestivaler verden over.