MIDDELHAVET | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2016

mediterranea_by_jonas_carpignano_official_trailer

I håp om en bedre framtid forlater Ayiva sin familie i Burkina Faso og drar gjennom ørkenen og over Middelhavet. Målet er Italia. Der havner han og vennen Abas i en landsby under svært kummerlige forhold. De har nå tre måneder på å skaffe seg en fast jobb og oppholdstillatelse – nøkkelen til uavhengighet og frihet. De får jobb som fruktplukkere, men det er langt i fra fast arbeid, og det blir raskt tydelig at afrikanerne er nederst på rangstigen i lokalsamfunnet. Hvor lenge kan Ayiva holde ut som underbetalt og annenrangs borger i et fremmed land?

MIDDELHAVET går på innsiden av skjebner og situasjoner vi ellers kjenner best fra nyhetene. Her er store og dramatiske konflikter, men samtidig et sjeldent nyansert bilde av karakterene, uten moralske forenklinger. Så er også filmen i stor grad bygget på hovedrolleinnehaver Koudous Seihons egne erfaringer. Han gjør en formidabel innsats som den karismatiske Ayiva. 

 

Program: 
Originaltittel: 
MEDITERRANEA
Regissør: 
Jonas Carpignano
Manus: 
Jonas Carpignano
Foto: 
Wyatt Garfield
Skuespillere: 
Koudous Seihon, Alassane Sy, Pio Amato, Annalisa Pagano, Aisha, Vincenzina Siciliano
Spilletid: 
1 time 47 min
År: 
2015
Land: 
Italia,
Frankrike,
USA,
Tyskland og
Qatar
Produsent: 
Jon Coplon, Gwyn Sannia, Jason Michael Berman
Kilde: 
Mer Film Distribusjon
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Jonas Carpignano (f. 1984) er en italiensk/afro-amerikansk filmskaper med base i Roma og New York. Hans langfilmdebut MIDDELHAVET hadde premiere under Cannes-festivalen i 2015. Den bygger på kortfilmen A CHIJÁNA (2012), som ble vist på festivaler som Venezia og South By Southwest.