LIZA, THE FOX FAIRY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2016

liza_the_fox-fairy_official_trailer_hd_eng_sub

Vi er i Budapest på 1960-tallet. Liza jobber som privatpleier for enka etter den japanske ambassadøren, og når hun dør, arver Liza leiligheten. Men med på lasset følger også spøkelset av den avdøde japanske smørsangeren Tomy, samt en forbannelse som gjør at alle menn som fatter interesse for Liza faller som fluer – bokstavelig talt. En kompliserende faktor for en kvinne som nettopp har passert de tretti og ikke vil noe annet enn å finne mannen i sitt liv. De mange dødsfallene i Lizas umiddelbare nærhet vekker snart politiets interesse, og de setter sin beste mann på saken.

Både ungarske kinogjengere og det internasjonale festivalpublikummet har trykket LIZA, THE FOX FAIRY til sitt bryst. Det er en morsom, absurd og visuelt lekker film, der regissør Károly Ujj Mészáros’ har latt seg inspirere både av Kaurismäki-brødrene og av Wes Andersons stilsikre og selvbevisste filmunivers. 

Program: 
Originaltittel: 
LIZA, A RÓKATÜNDER
Regissør: 
Károly Ujj-Mészáros
Manus: 
Bálint Hegedűs, Károly Ujj-Mészáros
Foto: 
Péter Szatmári
Skuespillere: 
Mónika Balsai, Szabolcs Bede-Fazekas, David Sakurai, Piroska Molnár, Zoltán Schmied
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2015
Land: 
Hungary
Produsent: 
István Major
Salg: 
Magyar Filmunió
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Károly Ujj-Mészáros (f. 1968) er en ungarsk filmregissør og produsent. Han er utdannet økonom, og har laget en rekke kortfilmer i tillegg til et teaterstykke og flere hundre reklamefilmer. LISA, THE FOX FAIRY er hans første spillefilm som regissør.