Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2016

Joralf Gjerstad, født 1926, bosatt i Snåsa i Nord-Trøndelag, er kjent i hele Norge som Snåsamannen. De siste 65 årene har om lag 50.000 mennesker reist til Snåsa i håp om å få hjelp av Joralf. Når en barndom blir ødelagt av mobbing, når det går galt under en operasjon, når man blir akutt dødelig syk, når man får selvforakt i gave fra sine foreldre, når man lever med angst og livet endrer seg i løpet av et møte. Hva er det da som skjer? Kan vi som samfunn lære noe av et menneskes omsorgsevne? Hvilke evner har vi i oss til å bære oss selv gjennom sykdom?

Margreth Olin har filmet 22 mennesker i møte med Joralf Gjerstad, og innspillingen pågikk over to år. Men idet hun holder på å ferdigstille filmen, blir en av hennes nærmeste rammet av alvorlig sykdom. MANNEN FRA SNÅSA er en film om betydningen av håp i menneskers liv. 

Program: 
Regissør: 
Margreth Olin
Manus: 
Margreth Olin
Foto: 
Øystein Mamen, Matthias Bieber
Spilletid: 
1 time 39 min
År: 
2016
Land: 
Norge
Produsent: 
Margreth Olin
Salg: 
Speranza Film
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Margreth Olin (f. 1970) har film- og medieutdannelse fra universitetene i Bergen og Oslo og Høgskolen i Volda. Hennes fiksjonsfilmer og prisvinnende dokumentarer utmerker seg med et presist og poetisk filmspråk, og et sterkt engasjement for samfunnets svakeste. Olin driver sitt eget produksjonsselskap Speranza Film. Hennes forrige film, MANNEN FRA SNÅSA, åpnet TIFF 2016.