THE DEMONS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2016

trailer_de_les_demons_hd

Selv om mye av THE DEMONS foregår i skarpt dagslys eller opplyste rom, handler den om mørket inne i oss. Felix vokser opp i en fredelig forstad til Montreal på 1980-tallet. Han er en sensitiv gutt med livlig fantasi, og hemmelig forelsket i sin kvinnelige lærer. Som så mange tiåringer får han med seg mer enn de voksne tror, og er mer engstelig enn det kan virke som. Skal foreldrene skilles? Hva er egentlig aids, og kan han ha fått det selv? Hvorfor ser svømmelæreren så rart på ham? Og er det sant at gutter i nabolaget har blitt kidnappet?

Tilbakeholdelsen av informasjon og bruken av tvetydige oversiktsbilder gjør det lett å sammenlikne oppvekstskildringen THE DEMONS med mesterregissøren Michael Hanekes filmer. Lenge er den en skildring av hvordan mennesker tar ut sin angst og redsel på omgivelsene – før den skifter retning og blir en enda mer nervepirrende affære. 

Originaltittel: 
LES DÉMONS
Regissør: 
Philippe Lesage
Manus: 
Philippe Lesage
Foto: 
Nicolas Canniccioni
Skuespillere: 
Édouard Tremblay-Grenier, Pascale Bussières, Yannick Gobeil-Dugas, Victoria Diamond, Pier-Luc Funk, Sarah Mottet
Spilletid: 
1 time 58 min
År: 
2015
Land: 
Canada
Produsent: 
Philippe Lesage, Galilé Marion-Gauvin
Salg: 
Be For Films
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Philippe Lesage (f. 1973) er en kanadisk regissør og manusforfatter fra Québec. Han har studert ved McGill University i Montréal og Den Europæiske Filmhøjskole i Danmark, og har dessuten undervist i dokumentarfilm ved sistnevnte. Hans første fiksjonsfilm, THE DEMONS, ble vist på TIFF I 2016.