ANOMALISA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2016

anomalisa_official_trailer_2015_charlie_kaufman_stop-motion_drama_hd

Gjør deg klar for dialog og scener du aldri har opplevd i en animasjonsfilm før. Michael Stone, fetert forfatter og foredragsholder, sliter med depresjon og føler seg ute av takt med verden. Han har et distansert forhold til familien. Alt er monotont. Alle mennesker ser like ut. Kvelden før et motivasjonsforedrag, på et hotell utenbys, møter han Lisa. Hun er kundebehandler i et teleselskap og skal høre på ham neste dag. De finner umiddelbart tonen og tilbringer en natt sammen, ikke bare med å snakke. En natt som på godt og vondt tipper Michaels grå hverdag ut av balanse.

ANOMALISA bærer flere av Charlie Kaufmans varemerker – uhyre smart manus, knivskarp dialog, kjærlighetstørst og hovedpersoner i eksistensiell krise. Den er i seg selv en anomali, en sjelden, original film med et surrealistisk blikk på en kjent verden.  

Regissør: 
Charlie Kaufman og
Duke Johnson
Manus: 
Charlie Kaufman
Foto: 
Joe Passarelli
Skuespillere: 
David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2015
Land: 
USA
Produsent: 
Duke Johnson, Charlie Kaufman, Dino Stamatopoulos, Rosa Tran
Kilde: 
UIP Norge
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Charlie Kaufman (f. 1958) er en amerikansk regissør og manusforfatter. Han slo gjennom med manuset til BEING JOHN MALKOVICH, og vant manus-Oscar for Michel Gondrys EVIG SOLSKINN I ET PLETTFRITT SINN. Han er filmutdannet ved New York University og har tidligere regissert NEW YORK I ET NØTTESKALL.
Duke Johnson (f. 1979) er en amerikansk regissør, manusforfatter og produsent. Sammen med Kaufman vant han juryens spesialpris for ANOMALISA under filmfestivalen i Venezia i fjor.