TRUE STORIES | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

True Stories Trailer

I den fiktive småbyen Virgil forbereder innbyggerne seg til «Celebration of Specialness»-festivalen, 150-årsmarkeringen for Texas’ løsrivelse fra Mexico. Med Talking Heads-sjef og regissør David Byrne som forteller og guide får vi et innblikk i de ofte underlige Virgil-beboernes liv.

TRUE STORIES er en pseudo-dokumentar som dekonstruerer amerikansk småbyliv under Reagan-tiden. Filmen portretterer, ofte gjennom et slør av bisarr og Twin Peaks-aktig humor, optimismen som rådet under den amerikanske kapitalismens glansdager, med bygging av nye shoppingsentre i hver forstad og klokketro på en pastellfarget fremtid. Filmen er også en musikkfilm, med Byrne- og Talking Heads-låter som gjennomgående soundtrack. TRUE STORIES viser også John Goodman i en av hans første store filmroller, som den countrysyngende lab-arbeideren Louis.

Program: 
Regissør: 
David Byrne
Manus: 
David Byrne, Beth Henley, Stephen Tobolowsky
Foto: 
Edward Lachman
Skuespillere: 
David Byrne, John Goodman, Annie McEnroe, Jo Harvey Allen
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
1986
Land: 
USA
Produsent: 
Gary Kurfirst
Kilde: 
Park Circus
Director info: 
David Byrne (f. 1952) er en komponist, låtskriver og sanger fra Skottland, men oppvokst i USA. Han er kjent som frontfigur i nyveiv/punk-bandet Talking Heads, og også som soloartist. Han har skrevet musikk til en rekke filmer, og vant Oscar for filmmusikken til DEN SISTE KEISEREN i 1988.