THE SNOW WHITE MURDER CASE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

"The Snow White Murder Case" trailer (English subtitle) JAPAN CUTS 2014

En vellykket, vakker ansatt på såpefabrikken Snow White blir brutalt myrdet: knivstukket utallige ganger, så satt fyr på. Hvem kan ha gjort noe slikt? En tv-produsent får et telefontips om hvem morderen kan ha vært, og øyner håp om tidenes scoop. Han setter i gang som etterforskende reporter og intervjuer folk som kanskje vet noe om drapet. Alle funn leder mot den sjenerte, musegrå Miki Jono som forsvant sporløst etter mordet.

Men hvem var egentlig Miki Jono? De ulike intervjuobjektenes versjoner vrir fortellingen i ulike retninger. Hvilken versjon er den riktige? Mao Inoue spiller sin klumsete hovedperson Miki imponerende. På et vis som gjør henne sårbar og sosialt utilpass, men også muligens rent ond. Et intelligent og underholdende mordmysterium, med innbakt kritikk av både tv og sosiale medier. Filmen er basert på en roman av Kanae Minato (som også har skrevet bestselgeren Confessions).

Program: 
Originaltittel: 
SHIRAYUKI HIME SATSUJIN JIKEN
Regissør: 
Yoshihiro Nakamura
Manus: 
Tamio Hayashi
Foto: 
Tadashi Osumi
Skuespillere: 
Mao Inoue, Go Ayano, Nanao, Nobuaki Kaneko, Erena Ono, Mitsuki Tanimura
Spilletid: 
2 timer 6 min
År: 
2014
Land: 
Japan
Produsent: 
Tadashi Osumi
Kilde: 
Shochiku Broadcasting
Director info: 
Yoshihiro Nakamura (f. 1970) er en japansk regissør og manusforfatter, kjent for manuset til J-horrorfilmen DARK WATERS, og regi på THE BOOTH (2005). De siste årene har han utmerket seg med lekne, underholdende puslespillfilmer – som FISH STORY (2009) som også makter å belyse viktige temaer, og der sommerfugleffekten går igjen.