RED ARMY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

RED ARMY (2014) Official HD Trailer

Sovjetunionen hadde 80-tallets suverent beste ishockeylandslag. Basert på Den Røde Armeens klubblag, og anført av kaptein Slava Fetisov, var laget flaggskip for sovjetkommunistene og tok hjem OL- og VM-gull i fleng. Og det med et utsøkt spill som iblant liknet mer på isdans enn hockey. Denne sterke dokumentaren der Fetisov selv kommer til orde, forteller om lagets vekst og fall. Det er en historie om samhold og svik, om å savne familien etter elleve måneder på treningsleir, og om hvordan perestrojka og den kalde krigens slutt ikke løsnet den politiske ledelsens jerngrep om laget - snarere tvert imot.

RED ARMY var en av fjorårets store snakkiser på filmfestivalen i Cannes. Med nesten like stor eleganse som Fetisov og co på isen trekker den innsiktsfullt tråder mellom gårsdagens sportshistorie og dagens Russland. Du trenger ikke like hockey for å bli begeistret av denne! 

Program: 
Regissør: 
Gabe Polsky
Manus: 
Gabe Polsky
Foto: 
Peter Sveitlinger, Svetlana Cvetko
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2014
Land: 
USA og
Russland
Produsent: 
Gabe Polsky
Kilde: 
Wild Bunch
Director info: 
Gabe Polsky (f. 1979) er fra Chicago. Før filmkarrieren spilte han selv hockey på universitetsnivå. Som produsent har Polsky jobbet med størrelser som Werner Herzog og Jerry Weintraub. Han har tidligere regissert en spillefilm, THE MOTEL LIFE, sammen med broren Alan Polsky.