PHOENIX | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

114051063

Nelly Lenz (Nina Hoss) vender tilbake til Berlin mot slutten av andre verdenskrig, etter å ha overlevd et lengre opphold i en konsentrasjonsleir. Hun har pådratt seg store skader i ansiktet og er tvunget til å gå gjennom en kirurgisk operasjon – resultatet ligner hennes opprinnelige utseende, men ansiktet har ikke blitt nøyaktig det samme. Nellys høyeste ønske er å finne tilbake til sin ektemann fra før krigen, selv om hun har blitt fortalt at det var han som anga henne til nazistene. Når de omsider møter hverandre igjen later det til at ektemannen ikke gjenkjenner henne, og forholdet deres tar en uventet vending.

Christian Petzolds fascinasjon for «levende gjenferd» og spøkelsesaktig realisme får utfolde seg i dette Hitchcock-inspirerte melodramaet, som i likhet med alle regissørens filmer er stramt, men nydelig fotografert. PHOENIX er den sjette filmen der Petzold samarbeider med eminente Nina Hoss.

Program: 
Regissør: 
Christian Petzold
Manus: 
Christian Petzold, Harun Farocki
Foto: 
Hans Fromm
Skuespillere: 
Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf, Michael Maertens
Spilletid: 
1 time 38 min
År: 
2014
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Florian Koerner von Gustorf, Michael Weber
Salg: 
Arthaus
Director info: 
Christian Petzold (f. 1960) er en tysk filmregissør, og en foregangsfigur i den såkalte «Berlinerskolen». Han har studert film ved det tyske film- og fjernsynsakademiet i Berlin. I 2012 var han representert på TIFF med sitt bidrag til filmtrilogien DREILEBEN (2011). Hans forrige film BARBARA (2012) fikk kinodistribusjon i Norge.