NAS: TIME IS ILLMATIC | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

Nas: Time Is Illmatic 2014 Official Trailer [HD 1080p]

Albumet Illmatic fra 1994 er en bauta i moderne musikkhistorie. Det gjorde rapperen Nas til en av verdens fremste artister, og har påvirket generasjoner av hiphop-ere. Nas er selv fra Queensbridge i New York, et knalltøft område og USAs største sosiale boligprosjekt. Med sin hardtslående og følsomme poesi evnet han å snakke på vegne av mange unge svarte amerikanere fra liknende kår – han bar fram deres frustrasjoner, håp og verdensbilde. I denne filmen får vi se hvordan albumet ble til gjennom møter med Nas og hans nære familie, ikke minst broren Jungle og faren Olu Dara, og venner fra fortid og nåtid.

NAS: TIME IS ILLMATIC er en sterk, drivende og bevegende dokumentar, kjemisk fri for musikkvitere og miksepult-intervjuer. I stedet gir den et innblikk i tida, stedet og familen som formet et av hiphopens aller største album. Alle liveopptak er tekstet for å knytte fortellingen og sangene tett sammen.

Program: 
Regissør: 
One9
Manus: 
Erik Parker
Foto: 
Frank Larson
Spilletid: 
1 time 17 min
År: 
2014
Land: 
USA
Produsent: 
One9, Erik Parker, Anthony Saleh
Salg: 
Non Stop Entertainment
Director info: 
One9 er kunstner, regissør og produsent. Han er utdannet ved University of Maryland og har jobbet med gatekunst, graffiti og abstrakt kunst. NAS: TIME IS ILLMATIC er hans første spillefilm.