MIRAKLET I VISKAN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2015

Bjarne og Malin Nyman bor sammen med døtrene Moa og Fanny i Viskan, en svensk småby ved bredden av elva Ljungan. På den andre siden av elva bor Malins foreldre Halvar og Gerda, men Bjarne har aldri kommet godt overens med svigerfar. Det skyldes gammelt agg, og det faktum at Halvar ved pensjonsalder motvillig lot Bjarne ta over som daglig leder i sitt tidligere så framgangsrike flyttebyrå Englunds Expressbyrå. Nå er det dårligere tider for firmaet. En dag tar Malin den skjebnesvangre turen over elva for å få sin far til å garantere for et lån Bjarne vil ta opp.

Rolf Lassgård, kjent fra MIN STORE, TJUKKE FAR og filmene om Kurt Wallander, spiller rollen som den velmenende Bjarne Nyman. MIRAKLET I VISKAN er et drama om hvordan ulmende klassekonflikt og personlige motsetninger snur opp ned på livet til en familie og et helt lokalsamfunn. 

Regissør: 
John O. Olsson
Manus: 
John O. Olsson
Foto: 
John O. Olsson
Skuespillere: 
Rolf Lassgård, Lia Boysen, Marika Lindström, Douglas Johansson, Ingvar Hirdwall, Elisabeth Carlsson
Spilletid: 
1 time 45 min
År: 
2015
Land: 
Sverige
Produsent: 
Anna Björk
Salg: 
Giraff Film
Director info: 
John O. Olsson (f. 1942) er filmfotograf, regissør og produsent, og en veteran i svensk filmbransje. Han har studert kunst ved den statlige høgskolen Konstfack og senere film ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Olsson har skrevet og regissert både for TV og det store lerretet.