MASTER OF THE UNIVERSE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

MASTER OF THE UNIVERSE Trailer with English subtitles

Møt Rainer Voss, tidligere finansakrobat i megamillionersklassen og i sin tid en av Tysklands ledende bankmenn. Gjennom intervjuer følger vi hans karriere, fra dereguleringen av finanssektoren på 1980-tallet via krisa i Asia på slutten av 1990-tallet opp til vår tid. Den reflekterte, men tidvis svært så selvopptatte Voss forteller om sin opplevelse av miljøet han var en del av: skyhøye lønninger, luftige finansprodukter, tvilsom moral, lange netter på kontoret og en livsstil det blir avisoverskrifter av.

Kontrasten mellom følelsen av enorm makt, og bare å være en brikke i et større spill om profitt, blir mer og mer slående etter som Voss forteller. Intervjuet ledsaget av kameras bevegelser rundt og gjennom Frankfurts tårnende skyskraperlandskap. MASTER OF THE UNIVERSE er en urovekkende og stemningsfull film om en egen verden i verden.  

Regissør: 
Marc Bauder
Foto: 
Boerres Weiffenbach
Spilletid: 
1 time 28 min
År: 
2013
Land: 
Østerrike
Produsent: 
Marcus Glaser, Marc Bauder
Kilde: 
Autlook Film Sales
Director info: 
Marc Bauder (f. 1974) er en tysk filmskaper fra Stuttgart. Han er utdannet innen økonomi og ledelse, men startet et eget produksjonsselskap i 1999 og gikk seinere på Potsdam-Babelsberg-filmskolen. Bauder har laget flere kritikerroste dokumentarer og én spillefilm.