LI’L QUINQUIN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

P'tit Quinquin - Une série de Bruno Dumont

I en landsby nordvest i Frankrike blir det funnet en død ku i en gammel bunker. Magen dens er full av kroppsdeler fra et menneske – bare hodet mangler. Snart tar saken nye groteske vendinger, og den som må løse den er politikaptein og bygdeoriginalvVan der Weyden. Med sitt Tourettes-aktige kroppsspråk, uuttømmelige repertoar av ansiktsuttrykk og uortodokse metoder er han en av filmhistoriens (ufrivillig) morsomste etterforskere. Sammen med assistenten Carpentier raser han rundt på grusveiene i området på jakt etter den skyldige. For rakkerungen Quinquin og den lokale sangstjerna Aurélie er saken derimot et kjærkomment avbrekk fra sommerferiedagenes kjedsomhet.

Med LI’L QUINQUIN har regissør Bruno Dumont overraskende tatt spranget fra eksistensielt drama til slapstick-komedie. Likevel ligger det hele tiden noe foruroligende under overflaten også her, og filmen sveiper innom temaer som rasisme, innvandring og utroskap på sine drøye tre (!) timer. En av årets morsomste og mest suverene TIFF-filmer!

Originaltittel: 
P’TIT QUINQUIN
Regissør: 
Bruno Dumont
Manus: 
Bruno Dumont
Foto: 
Guillaume Deffontaines
Skuespillere: 
Alane Delhaye, Lucy Caron, Bernard Pruvost, Philippe Jore
Spilletid: 
3 timer 20 min
År: 
2014
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Jean Bréhat, Rachid Bouchareb
Kilde: 
NDM
Director info: 
Bruno Dumont (f. 1958) er en anerkjent og særegen fransk filmskaper. Filmene hans kretser ofte rundt ekstreme følelser og handlinger – vold, begjær, raseri, ømhet og omsorg – og har som regel amatører i alle roller. Dumont har vunnet juryprisen under Cannes-festivalen to ganger, og hans filmer er vist ved en rekke festivaler.