IT'S HARD BEING LOVED BY JERKS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

Den franske satiriske ukeavisa Charlie Hebdo publiserte i februar 2006 karikaturtegningene av Muhammed for å vise sin støtte til Jyllandsposten. Rabalderet som fulgte tok de garvede provokatørene på senga. Etter heftige protester og dødstrusler ble avisa og redaktøren saksøkt av en sammenslutning av franske muslimske organisasjoner.

Denne dokumentaren lar oss følge et av de siste tiårenes mest debatterte temaer gjennom rettssystemet. Selv om det ikke legges skjul på at filmskaperen støtter avisas redaktør, får vitner og talspersoner fra begge sider komme til orde. Filmen har interessante refleksjoner rundt temaer som islam, ytringsfrihet og fundamentalisme, og gjør utstrakt bruk av karikaturer og satiriske tegninger.

IT’S HARD BEING LOVED BY JERKS ble vist på TIFF i 2009. I lys av angrepet på redaksjonen i Charlie Hebdo 7. januar setter vi opp filmen på ny. 

Originaltittel: 
C’EST DUR D’ÊTRE AIMÉ PAR DES CONS
Regissør: 
Daniel Leconte
Manus: 
Daniel Leconte
Foto: 
Xavier Liebermann, David Quesemand, Thomas Risch
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2008
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Daniel Leconte
Salg: 
Arthaus
Director info: 
Daniel Leconte (f. 1949) er en fransk-algerisk journalist, forfatter og filmskaper. Han regisserte sin første dokumentarfilm FIDEL CASTRO: L’ENFANCE D’UN CHEF i 2005. I tillegg jobber han som produsent for TV og driver to produksjonsselskap.