FOXCATCHER | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

Foxcatcher Official Trailer #1 (2014) - Channing Tatum, Steve Carell Drama HD

FOXCATCHER er et uhyre velskrevet og velspilt karakterdrama basert på en sann historie. Mark Schultz er en ung bryter som i opptakten til OL i Seoul i 1988 blir invitert med på et nytt brytelag, ledet av den eksentriske og søkkrike John du Pont. På du Ponts storslåtte gods og under hans entusiastiske ledelse får Mark en ny vår som utøver. Men samarbeidet lider også under Johns sterke fascinasjon for Marks bror Dave, en mer selvsikker og merittert bryter. Mellom disse utvikler det seg et trekantdrama med kryssende følelser av avhengighet som får fatale konsekvenser.

Regissør Bennett Miller har vist i filmer som CAPOTE og MONEYBALL at han evner å speile et helt samfunn gjennom sine karakterer. FOXCATHER er en oppslukende fortelling om søskenkjærlighet, misunnelse og beundring, og den fordervelsen som makt og rikdom i ytterste konsekvens kan føre med seg. 

Regissør: 
Bennett Miller
Manus: 
Bennett Miller
Foto: 
Greig Fraser
Skuespillere: 
Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall
Spilletid: 
2 timer 14 min
År: 
2014
Land: 
USA
Produsent: 
Anthony Bregman, Megan Ellison, Jon Kilik, Bennett Miller
Salg: 
UIP Norge
Director info: 
Bennett Miller (f. 1966) er en manusforfatter, produsent og regissør fra New York. Han studerte film ved New York University, men sluttet like før han skulle uteksamineres. Spillefilmen CAPOTE ble nominert til fem Oscars i 2006, inkludert beste regi. FOXCATCHER vant pris for beste regi ved fjorårets filmfestival i Cannes.