THE FOOL | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

I en russisk småby bor arkitektstudenten Nikitin sammen med kone og barn hjemme hos sine foreldre, og jobber deltid som vaktmester. En sein kveld blir han tilkalt til et forfallent boligkompleks bebodd av folk lengst nede på den sosiale rangstigen. Han oppdager en dyp sprekk i bygningsfasaden, og skjønner at huset er i ferd med å rase sammen beboerne. Nikitin velger å gå rett til ordføreren for å få bygningen evakuert, men hun og administrasjonen viser seg å ha økonomiske interesser av å dysse saken ned…

THE FOOL er en blanding av politisk satire, realistisk drama og moderne fabel der lite blir sagt mellom linjene og desto mer i klartekst. Artem Bystrov er strålende i rollen som Nikitin, hvis edle motiver vi etter hvert må stille spørsmål ved. Og hva har han egentlig igjen for å ta de svakes parti?

Program: 
Originaltittel: 
DURAK
Regissør: 
Jurij Bykov
Manus: 
Yury Bykov
Foto: 
Kirill Klepalov
Skuespillere: 
Artem Bystrov, Nataliya Surkova, Boris Nevzorov, Kirill Poluhkin
Spilletid: 
1 time 56 min
År: 
2014
Land: 
Russland
Produsent: 
Alexey Uchitel, Kira Saksaganskaya
Kilde: 
M-Appeal
Director info: 
Jurij Bykov (f. 1981) er utdannet som skuespiller ved den kjente russiske filmskolen VGIK. Med regissøren Aleksej Utsjitel som mentor begynte han etter hvert som filmskaper. Han slo gjennom med filmen THE MAJOR (hvor han selv spiller hovedrollen), som ble vist ved kritikeruka i Cannes i 2013.