BLACK COAL, THIN ICE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

Black Coal, Thin Ice - Trailer

Kina, 1999: På en kullfabrikk i en liten by nord i landet dukker det plutselig opp likdeler på samlebåndet. Forsøket på å fange den påståtte morderen ender med at to av politimennene blir drept og en annen hardt skadet. Den gjenlevende politimannen Zhang Zili blir suspendert fra jobben. Fem år senere møter vi ham igjen, sterkt alkoholisert. En ny rekke mystiske mord finner sted, og Zhang bestemmer seg for å etterforske dem på eget initiativ. Dette leder ham rett mot den unge, vakre og gåtefulle Wu Zhizhen, som han snart blir forelsket i.

BLACK COAL, THIN ICE leker elegant med film noir-sjangeren. Men den er også en skitten-sosialrealistisk skildring av dagens Kina, noe som gjør filmen til noe langt mer enn en hollywoodsk detektivfilm. En samme tid sexy, ubehagelig og hardkokt fortelling som ble belønnet med Gullbjørnen i Berlin i fjor. 

Program: 
Originaltittel: 
BAI RI YAB HUO
Regissør: 
Diao Yinan
Manus: 
Diao Yinan
Foto: 
Dong Jingsong
Skuespillere: 
Liao Fan, Gwei Lun Mei, Wang Xuebing
Spilletid: 
1 time 48 min
År: 
2014
Land: 
Kina
Produsent: 
Vivian Qu
Kilde: 
Non Stop Entertainment
Director info: 
Diao Yinan (f. 1969) er en kinesisk regissør, manusforfatter og skuespiller. Han har skrevet manus til en rekke filmer og i tillegg regissert tre spillefilmer. NIGHT TRAIN ble vist i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes.