BIRDMAN (OR THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE) | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2015

BIRDMAN (OR THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE)

BIRDMAN - Official International Trailer

Hva kan frykten for å bli irrelevant gjøre med deg? Riggan Thompson (Michael Keaton) er en avdanket Hollywood-skuespiller, mest kjent for å ha gestaltet den ikoniske superhelten Birdman for tyve år siden. Nå prøver han å få fart på karrieren ved å sette opp et stykke på Broadway. Men veien fram mot premieren byr på store utfordringer: fra familien, ensemblet og hans eget ego, og fra stemmen til Birdman han hele tiden hører i sitt indre…

Stjernespekkede BIRDMAN er en mørk komedie som både er intrikat, sår og storslått. Lange, dynamiske tagninger gir et på samme tid realistisk og surrealistisk preg. Kamera sveiper innom intime samtaler, beveger seg grasiøst opp trange trapper og smug, og svever mellom skyskraperne. Dette er første gang regissør Iñárritu, som står bak klassikere som BABEL, ELSKEDE KJØTERE og BIUTIFUL, faktisk ser ut til bare å ha det gøy. Det gjør han med bravur.  

Regissør: 
Alejandro González Iñárritu
Manus: 
Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr., Armando Bo
Foto: 
Emmanuel Lubezki
Skuespillere: 
Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Spilletid: 
1 time 59 min
År: 
2014
Land: 
USA
Produsent: 
Alejandro González Iñárritu, John Lesher, Arnon Milchan, James W. Skotchdopole
Salg: 
Fox Norge
Director info: 
Alejandro González Iñárritu (f. 1963) er en framstående regissør, produsent og manusforfatter. Han er født i Mexico, men bor og jobber i Los Angeles. Hans fem spillefilmer, som alle er vist på kino i Norge, har fått internasjonal anerkjennelse. Filmen BABEL ble nominert til Oscar for beste film og regi.