AMBULANCE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2015

AMBULANCE Trailer - إسعاف

I juli og august 2014 var Gaza målet for en israelsk militæroperasjon. Filmskaper Mohamed Jabaly hadde et sterkt ønske om å bruke sin kompetanse til å dokumentere de menneskelige omkostningene av angrepet. Han ble med et ambulanseteam på jobb for å komme tettest mulig innpå begivenhetene. Teamet var kontinuerlig på vakt, behandlet folk der det var mulig og de evakuerte skadde der det var nødvendig, mens Jabalys kamera gikk kontinuerlig, uten sjanse til ettertanke eller analysere.

Denne filmen gir et unikt innblikk i hverdagslivet i Gaza under angrepene, og situasjonen for ambulanseteamet. Ikke bare når de risikerer livet for å redde andre, men innimellom slagene, i øyeblikk av normalitet der de kan tulle litt, drømme, tenke på hvordan et liv uten krigshandlinger arter seg. 

Filmen er støttet av Nordnorsk Filmsenter, Palestinakomiteen i Norge, Vennskapsbyprosjektet Tromsø-Gaza TVIBIT, Filmveksthuset TVIBIT. 

Regissør: 
Mohamed Jabaly
Manus: 
Mohamed Jabaly
Foto: 
Mohamed Jabaly
Spilletid: 
51 min
År: 
2015
Land: 
Palestina
Produsent: 
Håkon B. Toft
Kilde: 
Håkon B. Toft
Director info: 
Mohamed Jabaly (f. 1990) er en talentfull filmskaper fra Palestina. Han har laget flere kortfilmer og hans første lange dokumentar AMBULANCE ble vist på flere av verdens største filmfestivaler, inkludert TIFF i 2017.