VENUS IN FUR | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

VENUS IN FUR

VENUS IN FUR er mesterregissøren Roman Polanskis seneste drama-komedie. Denne gangen konsentrer han alt rundt de to hovedrolleinnheverne sine, i en gnistrende adapsjon av David Ives' skuespill ved samme navn. Vi følger Tom, en teaterregissør på desperat leting etter noen som kan spille den kvinnelige hovedrollen i hans oppsetning av Venus in Fur – Leopold von Sacher-Masochs romantekst fra 1870 om seksuell dominans og underkastelse.

Så dukker Vanda opp: Hun har tilfeldigvis samme navn som stykkets hovedperson, men er tyggis-tyggende og vulgær, og det stikk motsatte av hva Tom ser etter. Likevel blir han overtalt til å la henne prøvespille, og får bakoversveis når han ser henne nærmest bli til karakteren Vanda. Prøvene til stykket utvikler seg etter hvert til et seksuelt rollespill mellom de to. Hvem som regisserer, hvem som forfører og hvem som underkaster seg blir stadig mer uklart.

Program: 
Originaltittel: 
LA VÉNUS À LA FOURRURE
Regissør: 
Roman Polanski
Manus: 
David Ives, Roman Polanski
Foto: 
Pawel Edelman
Skuespillere: 
Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2013
Land: 
Frankrike og
Polen
Produsent: 
Robert Benmussa, Alain Sarde
Kilde: 
Nordisk Film
Director info: 
Roman Polanski (f. 1933) er en polsk filmskaper, født I Paris. I løpet av en nesten 70 år lang karriere har han blant annet blitt tildelt fem César-priser, samt fem Oscar-nominasjoner. Han mottok en Oscar for Beste regi, i tillegg til Gullpalmen, for THE PIANIST (2002).