THE TALE OF IYA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Ett spørsmål går som en rød tråd gjennom THE TALE OF IYA: Kan mennesker i et moderne samfunn leve i pakt med naturen og i fred med seg selv? I dalen Iya, et av Japans siste bevarte naturområder, skal det bygges en tunell. Byggearbeiderne er på plass, men det er også en gruppe miljøaktivister som vil stanse prosjektet. Hit kommer Kudo, en ung mann som vil bort fra storbylivet i Tokyo. Han slutter seg til ungjenta Haruna og bestefaren hennes, som bor i en tømmerhytte uten strøm og lever av å dyrke jorda. Men når konflikten om utbyggingen hardner til og bestefar plutselig forsvinner i fjellet, må Kudo og Haruna revurdere sin framtid i dalen.

Fra den første scenen der snøen faller over et japansk fjellandskap til den overraskende slutten, er THE TALE OF IYA et fryd for øyet. Denne storslagne fortellingen er intet mindre enn en moderne klassiker.

Originaltittel: 
IYA MONOGATARI – OKU NO HITO
Regissør: 
Tetsuichiro Tsuta
Manus: 
Tetsuichiro Tsuta
Foto: 
Yutaka Aoki
Skuespillere: 
Rina Takeda, Shima Ohnishi, Min Tanaka, Akira Murakami, Sachi Ishimaru, Cristopher Pellegrini
Spilletid: 
2 timer 49 min
År: 
2013
Land: 
Japan
Produsent: 
Tetsuichiro Tsuta
Kilde: 
Pia Filmfest
Director info: 
Tetsuichiro Tsuta (f. 1984) er en japansk regissør og manusforfatter med filmutdanning fra Tokyos polytekniske universitet. Han har vært opptatt av klassiske filmformater, og hans første spillefilm ISLAND OF DREAMS var skutt på 16mm-film. Hans visuelt særpregede filmer er blitt sammenliknet med verker fra gullalderen i japansk film på 1950- og 60-tallet.