THE SHINE OF DAY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2014

DER GLANZ DES TAGES / THE SHINE OF DAY - Ausschnitt / excerpt

I en tid der berømmelse og prestasjoner er det som gir status, handler THE SHINE OF DAY om å gå motsatt vei, og å prøve å være noe for andre i hverdagen. Philipp er en temmelig selvopptatt skuespiller, oppslukt i sitt eget arbeid. En dag blir han oppsøkt av onkelen Walter, familiens sorte får, som er tidligere bjørnetemmer og den rake motsetningen til sin skjønnånd av en nevø. Noe motvillig lar Philipp Walter bo hos seg en tid. Etter hvert utvikler de to et vennskap, og blir dessuten mer og mer involvert i tilværelsen til Philipps nabo Victor – en snekker fra Moldova som er aleneforsørger for to små barn.

Dette er en slentrende og hjertevarm film fra Østerrike (intet mindre!), hvor de to hovedrolleinnehaverne Philipp Hochmair og Walter Saabel spiller lett fiksjonaliserte utgaver av seg selv. Kanskje er det derfor filmen føles så sann og gjenkjennelig?

Program: 
Originaltittel: 
DER GLANZ DES TAGES
Regissør: 
Tizza Covi, Rainer Frimmel
Manus: 
Tizza Covi, Rainer Frimmel, Xaver Bayer
Foto: 
Rainer Frimmel
Skuespillere: 
Philipp Hochmair, Walter Saabel
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2012
Land: 
Østerrike
Produsent: 
Rainer Frimmel
Salg: 
Austrian Film Commission
Director info: 
Tizza Covi og Rainer Frimmel (begge f. 1971) fra Østerrike har fotografutdanning fra Graphische Lehranstalt i Wien. De driver produksjonsselskapet Vento Film, og har laget flere filmer sammen, blant annet dokumentaren BABOOSKA om levekårene til sirkusartister. Deres første spillefilm THE LITTLE ONE ble vist på TIFF i 2010.