QUAI D'ORSAY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

QUAI D'ORSAY Bande Annonce du film avec Thierry Lhermitte

Utenriksminister Alexandre Taillard de Vorms er både karismatisk og ambisiøs, men kaster bort energien på de mest håpløse initiativer. Medarbeiderne hans må slukke brannene mens de lider i det stille (særlig hans høyt kompetente stabssjef). Hans nye taleskriver må på sin side prøve å få noe meningsfullt ned på papiret ut fra sjefens tåkeprat. Filmen tar politikerklassen på kornet: Her går det i reiser til Afrika, taler i FN, krisa i Ludmenistan og viktige møter i Berlin, for ikke å snakke om ansjos-konflikt med spanjolene og åndfulle sitater fra de gamle grekerne.

QUAI D'ORSAY er basert på en prisvinnende tegneserieroman av Abel Lanzac, som har jobbet som taleskriver i det franske utenriksdepartementet (kjent på folkemunne som Quai D'Orsay). En underholdende og herlig ondsinnet politisk satire, dette.

Program: 
Regissør: 
Bertrand Tavernier
Manus: 
Bertrand Tavernier, Christophe Blain, Abel Lanzac
Foto: 
Jérome Almeras
Skuespillere: 
Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Rafaelli, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Thomas Chabrol
Spilletid: 
1 time 53 min
År: 
2013
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Frédéric Bourboulon, Jerome Seydoux
Kilde: 
The Film Agency / Pathé
Director info: 
Bertrand Tavernier (f. 1941) er en fransk regissør, manusforfatter og produsent. Han studerte først juss, men gikk senere veien via filmklubber og kritikervirksomhet i magasinet Cahiers du Cinéma til å bli regissør. Han har laget 33 spillefilmer. QUAI D'ORSAY er hans første forsøk på reindyrket komedie.