PRETTY BUTTERFLIES | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Bellas mariposas - trailer

Caterina er en gatesmart elleveåring fra Sardinia. Hun bor i en forstad til Cagliari, der hun og alle hun kjenner er et resultat av tenåringsgraviditeter, trygdemisbruk, gjengkriminalitet, utroskap og dop. Drømmen er å bli rockestjerne med egen motorsykkel. Caterina har et slags godt øye til Gigi, som stadig trues med juling av Tonio, den brautende storebroren til bestevenninna Luna.

PRETTY BUTTERFLIES er basert på en novelle av kultforfatteren Sergio Atzeni, og foregår på saftig sardinsk dialekt, der grovisene hagler. Handlingen er ganske løs, men utspiller seg en gloheit dag i august der Caterina og Luna driver rundt, bader, spiser is, og venter på det som kanskje blir det endelige oppgjøret mellom Tonio og Gigi. Dette er en smart komedie, røft fotografert med originale grep og overraskende slutt – en av årets sjarmbomber!

Originaltittel: 
BELLAS MARIPOSAS
Regissør: 
Salvatore Mereu
Manus: 
Salvatore Mereu
Foto: 
Massimo Foletti
Skuespillere: 
Sara Padda, Maya Mulas, Davide Todde, Luciano Curreli, Maria Loi, Rosalba Piras
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2012
Land: 
Italia
Produsent: 
Elisabetta Soddu, Salvatore Mereu
Kilde: 
Pascale Ramonda
Director info: 
Salvatore Mereu (f. 1965) er utdannet fra kunstskolen DAMS i Bologna og filmskolen Centro Sperimentale di Cinematografia i Roma, men henter stoff til filmene sine fra Sardinia hvor han er født. Alle hans filmer er blitt vist ved større festivaler som Berlin, Venezia og Rotterdam.