PRESENT TENSE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2014

Present Tense | Trailer

Vår heltinne Mina er soldat i det Marx kalte «arbeidskraftens reservehær». Hun er arbeidsløs, skilt og adskilt fra sin familien, og bor i en fraflyttet bygning som snart skal rives som et ledd i Istanbuls byfornyelse. Drømmen hennes er å emigrere til USA, og for å spare penger får hun seg en godt betalt strøjobb – hun spår i kaffegrut på en kafé i den livlige bydelen Beyoglu. Mina kan ikke egentlig spå, men leser sine egne følelser inn i det hun ser i kaffekoppene, og vinner snart stor tillit hos kundene (som alle er kvinner).

PRESENT TENSE er en mangfoldig film: melankolsk, smart, morsom og full av livsglede, noe som gjenspeiles i den ekspressive bruken av rom og farger. Gjennom karakterene makter den å speile byen Istanbul og dens mange konflikter.

Program: 
Originaltittel: 
ŞIMDIKI ZAMAN
Regissør: 
Belmin Söylemez
Manus: 
Belmin Söylemez, Haşmet Topaloğlu
Foto: 
Peter Roehsler
Skuespillere: 
Sanem Öge, Şenay Aydın, Ozan Bilen
Spilletid: 
1 time 50 min
År: 
2012
Land: 
Tyrkia
Produsent: 
Haşmet Topaloğlu
Salg: 
Filmbufe Film Production
Director info: 
Belmin Sölyemez (f. 1966) er en tyrkisk regissør bosatt i Istanbul, hvor hun er medlem av det uavhengige filmskaper-kollektivet Filmist. Hun har jobbet som redigerer, redaktør og produsent i medier og TV, og har regissert flere prisbelønte kort- og dokumentarfilmer. PRESENT TENSE er hennes første helaftens spillefilm.