OMAR | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2014

Omar Official Trailer 1 (2013) - Israeli Thriller HD

Kompisene Omar, Tarek og Amjad bor på Vestbredden på hver sine sider av muren som deler hjembyen deres. De risikerer livet når de klatrer over for å treffes, og for Omar er det ekstra viktig å krysse grensen – han har et hemmelig forhold til Tareks søster Nadja. De unge mennene lever i en presset og ufri situasjon, omringet av vold og jevnlig ydmyket av israelske soldater. Et feilslått forsøk på frihetskamp fører til drapet på en soldat, og israelske myndigheter slår raskt tilbake. Omar fengsles og tortureres, men nekter å samarbeide. Til slutt trues han med livsvarig fengsel om han ikke vil skaffe israelerne mannen de egentlig er ute etter, bestekompisen Tarek.

OMAR er en psykologisk thriller der regissør Abu-Assad får fram de komplekse alliansene på tvers av kamplinjene. Balanserte karakterer, stort sett spilt av amatører, gjør filmen til en intens og nyansert framstilling av mennesker under ekstremt press.

Program: 
Regissør: 
Hany Abu-Assad
Manus: 
Hany Abu-Assad
Foto: 
Ehab Assal
Skuespillere: 
Adam Bakri, Waleed Zuaiter, Samer Bishara, Leem Lubany, Ehab Hoorani
Spilletid: 
1 time 37 min
År: 
2013
Land: 
Palestina
Produsent: 
David Gerson, Waleed F. Zuaiter
Salg: 
The Match Factory
Director info: 
Hany Abu-Assad (f. 1961) er fra Nazareth, men emigrerte til Nederland i 1980 hvor han studerte og jobbet som ingeniør. Han har jobbet som regissør, manusforfatter og produsent. I 2006 vant filmen hans PARADIS NÅ (TIFF 2006) Golden Globe for beste utenlandske film, og ble også Oscar-nominert i samme kategori.