OM HESTER OG MENN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2014

82843134

Hvis du trodde islandshesten var et dyr som alle andre, så tro om igjen. For hva slags dyr er det egentlig som kan overleve øyas barske klima, med kraftige stormer og vulkanutbrudd? Denne ensemblefilmen går tettere innpå hester og folk i den islandske villmarka, og gir et fascinerende bilde av det tette, nærmest overnaturlige båndet mellom dem.

Møt Kolbeinn, som elsker Solveig, men også premiemerra Grána, som på sin side er gal etter hingsten Brúnn. Hesten Jarpur er glad i Vernhardur, som nok er mest glad i vodka. Og Johanna har et stort hjerte for Raudka, ei merr som elsker friheten høyest av alt. Og mange flere! Når høsten endelig kommer og hestene skal hentes inn for vinteren, går hest og menneske opp i en høyere enhet. En slående debutfilm om kampen mellom menneske og natur, full av død, begjær og svart humor. Gå ikke glipp av denne!

Originaltittel: 
HROSS I OSS
Regissør: 
Benedikt Erlingsson
Manus: 
Benedikt Erlingsson
Foto: 
Bergstein Björgúlfsson
Skuespillere: 
Helgi Björnsson, Ingvar E. Sigurdsson, Charlotte Böving, Steinn Ármann Magnússon, Sigridur María Egilsdóttir, Juan Camillo Roman Estrada
Spilletid: 
1 time 20 min
År: 
2013
Land: 
Tyskland og
Island
Produsent: 
Fridrik Thor Fridriksson
Kilde: 
Europafilm
Director info: 

Benedikt Erlingsson (f. 1969) er en av Islands mest suksessrike teaterregissører. Han spilte dessuten i en rekke populære filmer og tv-serier før han regisserte sin langfilmdebut OM HESTER OG MENN som ble vist i konkurranseprogrammet på TIFF i 2014.