NEBRASKA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Nebraska - Trailer [HD]

Alexander Payne har i en rekke filmer blandet alvor og komikk i skildringen av vanlige amerikanere og deres opp- og nedturer. I NEBRASKA møter vi Woody (fabelaktig spilt av Bruce Dern) som på sine eldre dager har gått fra vanskelig til uhåndterlig for familien. Enten det skyldes gryende demens eller bare stahet, har han bestemt seg for å gjøre krav på en åpenbart falsk lotterigevinst han har fått i et reklamebrev. Sønnen David forbarmer seg til slutt over ham, og sammen reiser de fra Montana til Nebraska for å heve den fiktive gevinsten. På veien stanser de i Woodys barndoms by. Der tårner forviklingene seg opp etter hvert som familie og gamle venner får snusen i at Woody er blitt lottomillionær.

NEBRASKA er et skråblikk på samfunnsproblemer og generasjonsmotsetninger i utkant-USA. Den er spekket med fargerike karakterer som skildres med nådeløs humor, men også med varmt hjerte.

Regissør: 
Alexander Payne
Manus: 
Bob Nelson
Foto: 
Phedon Papamichael
Skuespillere: 
Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odendirk, Stacy Keach
Spilletid: 
1 time 55 min
År: 
2013
Land: 
USA
Produsent: 
Albert Berger, Ron Yerxa
Kilde: 
UIP
Director info: 
Alexander Payne (f. 1961) fra Nebraska er mest kjent for vinsmakingseposet SIDEWAYS og Jack Nicholson-dramaet HVA ANGÅR SCHMIDT. Payne er utdannet ved UCLA Film School og vant Oscar for manuset til SIDEWAYS.