NARCO CULTURA | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Narco Cultura Official Trailer #1 (2013) - Documentary HD

I kjølvannet av den bestialske narkotikakrigen i Mexico har et forunderlig pop-fenomen vokst fram, såkalte «narco corridas», sanger som glorifiserer narkobandenes livsstil og voldsbruk. Kall dem gjerne en parallell til amerikansk gangster-rap, men sjangeren speiler på en langt mer direkte måte et samfunn ute av kontroll.

I NARCO CULTURA møter vi den lovende narco corrida-artisten Edgar Quintero, som fra sin base i Los Angeles får stadig flere tilhengere både i USA og Mexico. Filmen tar også for seg sjangerens mørke bakside, særlig gjennom fortellingen om en åstedsetterforsker i Ciudad de Juarez, hjemmebanen til Juarez-kartellet og en av verdens mest voldelige byer. Den ligger bare fem mil fra grensa til USA, men er tilsynelatende glemt av verden og gitt opp meksikanske myndigheter – her blir drap og massakrer møtt med resignasjon. NARCO CULTURA er både fascinerende og frastøtende, og en av fjorårets beste og mest oppsiktsvekkende dokumentarer.

Regissør: 
Shaul Schwarz
Manus: 
Shaul Schwarz
Foto: 
Shaul Schwarz
Spilletid: 
1 time 43 min
År: 
2013
Land: 
Mexico og
USA
Produsent: 
Jay van Hoy, Lars Knudsen, Todd Hagopian
Kilde: 
K5 International
Director info: 
Shaul Schwarz (f. 1974) er fotograf og filmskaper, født i Israel, nå bosatt i New York. Han har tatt bilder for en rekke framstående publikasjoner, og hans dekning av konflikten på Haiti og av situasjonen i Gaza er belønnet med høythengende priser. Hans første dokumentarfilm THE BLOCK (2005) handler om israelske settlere på Gaza-stripen.