MEG EIER INGEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Meg Eier Ingen

Lisa bor sammen med sin pappa og «bästis» Hasse, som hun elsker uten forbehold. Han er metallarbeider, Sveriges sterkeste - selvfølgelig! Mamma har overlatt de to til seg selv, og de greier seg stort sett helt fint, bortsett fra at hennes side av dobbeltsengen blir stående tom og gifteringen henger igjen på en krok på kjøkkenet. Den tapte kjærligeten holder på å knuse Hasse, mens alkoholen tar mer og mer plass i livet hans. Filmen utspiller seg i 80-tallets Sverige, i et arbeidermiljø hvor klassekamp preger hverdagen til Hasse og Lisa. For Lisa blir det etter hvert vel så mye en kamp mellom skam og lojalitet.

Fritt basert på Åsa Linderborgs bok med samme tittel er MEG EIER INGEN Lisas (Åsas) historie, men det er langt på vei Michael Persbrandts film. Han briljerer i det stille som herderen med knust hjerte og brustne drømmer.

Program: 
Originaltittel: 
MIG ÄGER INGEN
Regissør: 
Kjell-Åke Andersson
Manus: 
Pia Gradvall
Foto: 
Jonas Alarik
Skuespillere: 
Mikael Persbrandt, Ping Mon Wallén, Saga Samuelson, Tanja Lorentzon, Sten Ljunggren, Ida Engvoll, Linn Skåber
Spilletid: 
1 time 49 min
År: 
2013
Land: 
Sverige
Produsent: 
Francy Suntinger
Kilde: 
Arthaus
Director info: 
Kjell-Åke Andersson (f. 1949) er regissør, manusforfatter og filmfotograf. Han slo igjennom med MIN STORE TJOCKE FAR i 1992. Han har regissert både for film og TV, og besøkte TIFF i 2012 med NÅGON ANNANSTANS I SVERIGE.