THE LUNCHBOX | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

The Lunchbox

Veien til hjertet går gjennom magen! Også i Mumbai, der byens 5000 dabbawalla-er (lunsjbud) bærer med seg lunsjbokser til de arbeidende mennene, omhyggelig tilberedt av konene der hjemme. Også Ila bruker mye tid ved kjøkkenbenken, men har lagt merke til at mannen ikke gir henne skryt for maten (ikke for noe annet heller). Snart oppdager hun at ektemannens lunsj ved en feil blir levert til Sajaan, en enkemann som snart skal pensjoneres, og hun og Sajaan begynner å utveksle meldinger via lunsjboksen.

Den uskyldige brevvekslingen blir starten på en romanse utenom det vanlige. Både Ila og Sajaan gir uttrykk for lengsler de lenge har skjult fra sine nærmeste. Men kan de virkelig få hverandre? THE LUNCHBOX har gått sin seiersgang på filmfestivaler verden over, og den er virkelig en perle: sanselig, pirrende, rørende og detaljrik. Matpakken blir nok aldri den samme etter dette.

Program: 
Originaltittel: 
DABBA
Regissør: 
Ritesh Batra
Manus: 
Ritesh Batra, Rutvik Oza
Foto: 
Michael Simmonds
Skuespillere: 
Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddique, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Lillete Dubey
Spilletid: 
1 time 44 min
År: 
2013
Land: 
Frankrike,
Tyskland og
India
Produsent: 
Anurag Kashyap, Guneet Monga, Arun Rangachari
Kilde: 
Scanbox
Director info: 
Ritesh Batra (f. 1979) er fra Mumbai, og jobber som manusforfatter og regissør. Hans siste kortfilm CAFÉ REGULAR, CAIRO vant en rekke priser, blant annet kritikerprisen ved den anerkjente kortfilmfestivalen i Oberhausen. THE LUNCHBOX er hans første helaftens spillefilm.