LIGHT FLY, FLY HIGH | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

Light Fly, Fly Light

For kasteløse kvinner i India er livet på mange måter forutbestemt. Det forventes at de skal gifte seg og godta sin plass på bunnen av rangstigen. Men kasteløse Thulasi, som vi følger i dokumentarfilmen LIGHT FLY, FLY HIGH, drømmer om et annet liv. Hun vil være fri, og trer inn i bokseringen for å slåss seg opp og fram. Gjennom en sportskvote kan unge idrettsutøvere i India få seg jobb i staten. Thulasi er et stort talent, men er i ti år blitt hindret av sine trenere. Hun er avhengig av hjelp fra sjefen i bokseforbundet, men hun kan ikke betale og nekter å la seg utnytte.

Sportskvoten har en deadline og tiden er i ferd med å renne ut. Men har Thulasi noen sjanse i kampen mot en mektig og korrupt overordnet? En ting er sikkert: Hun er villig til å riskere alt for å nå sitt mål.

Program: 
Originaltittel: 
LIGHT FLY, FLY HIGH
Regissør: 
Susann Østigaard, Beate Hofseth
Manus: 
Susann Østigaard, Beathe Hofseth
Foto: 
Susann Østigaard
Spilletid: 
1 time 20 min
År: 
2013
Land: 
Norge
Produsent: 
Susann Østigaard, Beathe Hofseth
Kilde: 
Fri Film
Director info: 
Susann Østigaard (f. 1976) er produsent og regissør. Hun er utdannet ved Høgskolen i Lillehammer og Høgskulen i Volda. Hun har jobbet som fotograf for NRK og TV2 og regissert flere dokumentarfilmer. Beate Hofseth (f. 1977) er produsent og regissør. Hun er utdannet fra Høgskulen i Volda og Film og TV-Akademiet (NISS) i Oslo. Hun har laget flere dokumentarfilmer som er vist på TV2, NRK og filmfestivaler.