LA MAISON DE LA RADIO | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2014

La Maison De La Radio

Rett ved Eiffeltårnet i Paris ligger den runde hvite bygningen til den franske rikskringkasteren Radio France. Her jobber en stab av journalister, teknikere og andre ansatte presist, skjerpet og dedikert i radioens tjeneste, og prøver stadig å forbedre seg selv. Det trenger man ikke være radionerd for å sette pris på. Filmen skildrer det daglige arbeidet i kanalen. Nicolas Philibert klipper uforstyrret mellom radiostudioer, kontorer og reportasjesituasjoner, i sitt sedvanlig rene og tilbakeholdne filmspråk.

Slik kommer også kanalens mentalitet tydelig til uttrykk. I en tid der mediebedrifter stadig oftere er melkekuer for aksjeeierne, forteller LA MAISON DE LA RADIO om hvordan en arbeidsplass kan fungere, og hvordan kunsten, håndverket og plikten til å gjøre lytterne klokere, får råde.

Regissør: 
Nicolas Philibert
Foto: 
Katell Djian
Spilletid: 
1 time 43 min
År: 
2012
Land: 
Frankrike og
Japan
Produsent: 
Serge Lalou
Kilde: 
Les Films du Losange
Director info: 
Nicolas Philibert (f. 1951) er utdannet filosof, har jobbet som skuespiller og er i dag en av Frankrikes fremste dokumentarfilmskapere. Hans filmer tar gjerne for seg samspillet mellom enkeltmenneske og samfunn og har en umiskjennelig humanistisk tone. Gjennombruddsfilmen Å VÆRE OG HA ble vist på kino i over førti land.