JAG STANNAR TIDEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2014

Filmens magi tok Vladislav Mikosja (1909–2004) i ung alder, da han som kinomaskinist fikk se filmen om eskimoen Nanook på det store lerretet. Det var filmfotograf han måtte bli. Livet forandrer seg brått en sommernatt da den tyske hæren invaderer Sovjetunionen. Han melder seg til tjeneste som fotograf, og kommer til å dokumentere samtidens mest brutale hendelser. På eventyrlig vis går veien hans innom Hollywood våren 1943: Her møter han Ingrid Bergman, danser en hel kveld med en av datidens største stjerner Hedy Lamarr og blir invitert til filmaften hjemme hos selveste Charlie Chaplin, som blir beveget av å se hans opptak fra østfronten.

Mikoshas dagbok er like poetisk som hans bilder. I filmen er hans «stemme» vevd sammen med hans egne bilder, hans liv. JAG STANNAR TIDEN er et unikt vitnesbyrd og en rørende filmopplevelse som garantert vil sette spor.

Regissør: 
Gunilla Bresky
Manus: 
Gunilla Bresky
Foto: 
Gunnar Källström / Arhchive
Spilletid: 
1 time 21 min
År: 
2014
Land: 
Norge og
Sverige
Produsent: 
Jan Blomgren (BOB Film). Co-produsent: John Arvid Berger (Jabfilm)
Kilde: 
SFI
Director info: 
Gunilla Bresky er en svensk regissør og produsent fra Luleå. Hun jobbet i flere år i svensk radio og fjernsyn med dokumentar og drama. Hun begynte å lage film for rundt tjue år siden da hun kom til Russland, og har siden spesialisert seg i historier fra det høye nord, samt ukjente historier fra andre verdenskrig. Hennes forrige film JAG STANNAR TIDEN ble vist på TIFF i 2014 og vant da også Don Quixote prisen.