BREV TIL KONGEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2014

Brev til kongen

Fem personer fra et asylmottak drar på dagstur med buss til Oslo. Fem personer med helt forskjellige bakgrunner og, skal det vise seg, med helt ulike agendaer. Reisen er en velkommen forandring i en ellers monoton hverdag, og er også ladet med forventninger. Alle fem står ovenfor viktige valg denne dagen, valg som er foranlediget av lykke, ydmykelse, kjærlighet eller lenge etterlengtet hevn. De fem historiene er bundet sammen av et brev, skrevet av den åttitre år gamle Mirza. Han har satt seg som mål å overrekke brevet til kongen personlig på denne dagen.

På karakteristisk vis skildrer regissør Hisham Zaman en håndfull sterke skjebner med varme og humor. En smertelig aktuell film om vanlige mennesker med et uvanlig liv i Norge.

Originaltittel: 
BREV TIL KONGEN
Regissør: 
Hisham Zaman
Manus: 
Hisham Zaman, Mehmet Aktas
Foto: 
Marius Matzow Gulbrandsen
Skuespillere: 
Ali Bag Salimi, Ivan Anderson, Nazmi Kirik, Raouf Saraj, Hassan Dimirci, Amin Sentorzade, Zheer Durhan
Spilletid: 
1 time 15 min
År: 
2014
Land: 
Norge
Produsent: 
Alan R. Milligan, Hisham Zaman
Salg: 
Storytelling Media
Director info: 
Hisham Zaman (f. 1975) er utdannet regissør fra Den norske filmskolen. Hans kortfilm BAWKE (2005) har vunnet en rekke norske og internasjonale priser. Novellefilmen VINTERLAND var åpningsfilm på TIFF i 2007, og spillefilmdebuten FØR SNØEN FALLER åpnet TIFF i 2013. Siden da har FØR SNØEN FALLER gått en seiersrunde på filmfestivaler verden rundt.