BASTARDS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2014

BASTARDS (LES SALAUDS) Trailer | New Release 2013

Claire Denis har en egen evne til å etterlate dype spor i tilskueren med sitt særegne og suggererende filmspråk, der samspillet mellom bilder, lyd og klipp formidler menneskelige tilstander på en måte man sjelden opplever hos regissører som hengir seg til tradisjonell historiefortelling.

BASTARDS er Denis' mørkeste og mest urovekkende film siden vampyrdramaet TROUBLE EVERY DAY (2001), og en klam følelse av uro ligger over fortellingen fra første scene. Middelaldrende Marco slipper alt han har i hendene for å hjelpe søsteren sin når svogeren begår selvmord. I samme tidsrom har datteren deres blitt utsatt for et overgrep, og Marco blir nødt til å granske omstendighetene. Denis avkler sakte, men sikkert lagene i dette uforutsigbare mysteriet, og med antydningens kunst vokser spenningen helt frem til den sjokkerende avslutningen.

Program: 
Originaltittel: 
LES SALAUDS
Regissør: 
Claire Denis
Manus: 
Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Foto: 
Agnès Godard
Skuespillere: 
Vincent Lindon, Chiara Mastroianni, Lola Créton, Michel Subor, Grégoire Colin, Isolda Dychauk, Alex Descas
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2013
Land: 
Frankrike og
Tyskland
Produsent: 
Olivier Théry-Lapiney
Kilde: 
Wild Bunch
Director info: 
Claire Denis (f. 1948) vokste opp i Vest-Afrika, før hun flyttet til Paris som fjortenåring. Hun debuterte med CHOCOLAT (1988), som utspiller seg i kolonitidas Kamerun. I dag regnes hun som en av Frankrikes mest innflytelsesrike filmskapere. Et retrospektivt program med Denis' filmer ble vist på TIFF i 2010.