AUGUST FOOLS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2014

August Fools

AUGUST FOOLS er en romantisk komedie lagt til Helsinki i 1962, med den kalde krigen som bakteppe. Elsa, en klarsynt, middelaldrende hattemaker, har full kontroll over livet sitt og holder nøye øye med niesen Minni som også er hennes butikkassistent. En dag dukker Jan opp, mannen Elsa en gang elsket. Han forsvant for over tjue år siden og har ikke gitt lyd fra seg, men kommer skridende inn døren i hattebutikken. Jan er jazzmusiker fra Tsjekkoslovakia og besøker byen i forbindelse med en internasjonal ungdomsfestival.

Elsa vil egentlig ikke forholde seg verken til Jan eller festivalen, som kommunistene har arrangert for å tiltrekke seg unge finner. Men Jan er sjarmerende, og i varme augustdager står Elsa etter hvert midt oppe i internasjonale forviklinger – og i sitt livs dilemma.

Program: 
Originaltittel: 
MIELETÖN ELOKUU
Regissør: 
Taru Mäkelä
Manus: 
Raija Talvio
Foto: 
Jouko Seppälä
Skuespillere: 
Kati Outinen, Miroslav Etzler, Elena Leeve, Kryštof Hádek, Laura Birn, Esko Salminen
Spilletid: 
1 time 48 min
År: 
2013
Land: 
Tsjekkia,
Finland og
Norge
Produsent: 
Markku Flink, Knut Skoglund, Michal Kollar, Viktor Taus
Kilde: 
Kinosto
Director info: 
Taru Mäkelä (f. 1959) er en finsk regissør fra Tampere som har laget kortfilm, spillefilm og dokumentarer, blant annet flere komedier med elementer av samfunnssatire. Hennes første helaftens spillefilm LITTLE NURSE kom i 1999, mens THE STORAGE ble en hit på finske kinoer i 2012.