ÅTERTRÄFFEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2014

Återträffen (2013, Anna Odell, trailer)

20 års-jubileum for klassen fra barne- og ungdomsskolen. God stemning, klemming og begeistrede utrop. Anna reiser seg under middagen. Hun forteller en noe annen historie om den «lykkelige tiden»: ni år med mobbing og utestenging. Den gamle klassen reagerer med sympati, men når Anna forsetter å avbryte den glade mimringen vokser irritasjonen.

Regissør Anna Odell er også performancekunstner og opptatt av ubehag og tabuer, i dette tilfellet offerets konfrontasjon. I filmen iscenesetter hun seg selv i en situasjon som (kanskje) aldri har funnet sted, og tar deretter eksperimentet inn i den «virkelige» verden. Debatten rundt Karl Ove Knausgårds Min Kamp viste hvor problematisk det kan være når kunst har tette bånd til virkeligheten, og ÅTERTRÄFFEN kan ses som del av en slik tendens i kunst og litteratur. Men uansett hva slags forhold filmen har til virkeligheten, har den et tema alle kan kjenne seg igjen i og ta stilling til.

Program: 
Originaltittel: 
THE REUNION
Regissør: 
Anna Odell
Manus: 
Anna Odell
Foto: 
Ragna Jorming
Skuespillere: 
Anna Odell, Anders Berg, Robert Fransson, Sandra Andreis, Rikard Svensson, Niklas Engdahl, Sanna Krepper
Spilletid: 
1 time 29 min
År: 
2013
Land: 
Sverige
Produsent: 
Mathilde Dedye
Kilde: 
SFI
Director info: 
Anna Odell (f. 1973) er en svensk kunstner. Hun er kjent for kunstprosjektet Okänd, kvinna 2009-349701 (2009), der hun spilte psykotisk og suicidal på en bro i Stockholm og ble lagt inn på psykiatrisk akuttmottak – for å belyse maktstrukturene i helsevesenet. ÅTERTRÄFFEN er hennes debut som filmregissør.