SOLDIER / CITIZEN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

18.-24. januar 2021

Program 2013

קטע מהסרט התיעודי "בגרות לוחמים" 2012 "Soldier/Citizen"

En gruppe israelske soldater, alle i starten av tjueårene, rett fra tre års militærtjeneste. Nå får de tilbud av hæren om å fullføre videregående skole. På timeplanen står et tre ukers kurs i «etikk og samfunn», med en middelaldrende lærer. Hans utgangspunkt for kurset: Israel er en demokratisk stat, men også en jødisk stat. Er dette forenlig? Og: Hva er en nasjon, en stat, et folk? Har palestinerne rett til å styre sin egen stat?

SOLDIER/CITIZEN er en «flue-på-veggen»-dokumentar. Med få unntak følger kamera diskusjonene i klasserommet, som blir stadig mer opphetede. Læreren har soldatenes respekt, selv om de ser på ham som «venstrevridd». Igjen og igjen utfordrer han deres standpunkter, men etter tre år i militæret har soldatene langt større forståelse for eget lag enn for «den andre». En enkel film om store spørsmål og om en fastlåst og kompleks konflikt, der en kime til håp ligger i at diskusjonen faktisk foregår.

Originaltittel: 
BAGRUT LOCHAMIM
Regissør: 
Silvina Landsmann
Manus: 
Silvina Landsmann
Foto: 
Silvina Landsmann
Spilletid: 
1 time 8 min
År: 
2012
Land: 
Israel
Produsent: 
Silvina Landsmann
Kilde: 
Doc & Film
Director info: 
Silvina Landsmann (f. 1965) har filmutdannelse fra Universitetet i Tel Aviv. Hun regisserte sin første film i Paris, der hun bodde i ti år. Deretter vendte hun hjem til Israel og stiftet produksjonsselskapet Comino Films. Ved siden av regissørgjerningen underviser hun i dokumentarfilm ved cinemateket i Tel Aviv.