OH BOY | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

56760937

Niko Fischer har droppet ut av studiene, blitt dumpet av kjæresten og kastet på gata. Hans velstående far har skrudd igjen pengekrana, og når han skal ha legeattest til å fornye sertifikatet sitt blir han stemplet som emosjonelt ustabil. For å slippe unna problemene driver Niko gatelangs i Berlin. Der møter han blant annet en jente fra barneskolen, som han først ikke kjenner igjen, selv etter at hun forklarer at hun var klassens tjukkas, men nå har slanket seg. Niko slår følge med henne på det som blir en begivenhetsrik kveld – men hvorfor er det dønn umulig for ham å få seg kopp kaffe?

Tom Schilling er perfekt i rollen som den sjarmerende, lakoniske Niko. Han er både latter- og sympativekkende i all sin hjelpeløshet, og også resten av filmens persongalleri er minneverdig. Hvis du vil bli positivt overrasket av komifilm på tysk, er OH BOY filmen for deg!

Program: 
Originaltittel: 
OH BOY
Regissør: 
Jan Ole Gerster
Manus: 
Jan Ole Gerster
Foto: 
Philipp Kirsamer
Skuespillere: 
Tom Schilling, Friederike Kempter, Marc Hosemann, Arnd Klawitter, Justus von Dohnányi, Michael Gwisdek
Spilletid: 
1 time 25 min
År: 
2012
Land: 
Tyskland
Produsent: 
Marcos Kantis
Kilde: 
Schiwago Film GmbH
Director info: 
Jan Ole Gerster (f. 1968) har studert regi og manus ved det tyske film- og tv-akademiet i Berlin. Han har laget flere dokumentarfilmer, blant annet en «bakom-film» om GOOD BYE, LENIN. Tragikomedien OH, BOY er hans første helaftens spillefilm.