NÅDE | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

56977459

Nils, Maria og deres sønn Markus har flyttet fra Tyskland til Hammerfest. Nils skal jobbe ved gassanlegget på Melkøya, Maria får seg jobb som sykepleier. Hun håper også miljøforandringen skal bli en ny start i det skrantende ekteskapet deres. Men flyttingen ser ikke ut til å hjelpe stort, før det en kveld skjer noe fatalt: På vei hjem fra sykehuset kjører Maria på noe, men går ikke ut av bilen for å undersøke. Dagen etter blir det kjent at en jente i Markus' skoleklasse er blitt påkjørt og drept. Er Maria den skyldige? Nils og Maria bestemmer seg uansett for å tie om det de vet.

I NÅDE spiller landskapet en nøkkelrolle: Mørket, kulda og de snødekte viddene får fram det nakne alvoret i Nils og Marias dilemma. Et drama om skyld, kjærlighet og forsoning, med to av Tysklands fremste skuespillere på rollelista: Jürgen Vogel og Birgit Minichmayr.

Originaltittel: 
GNADE
Regissør: 
Matthias Glasner
Manus: 
Kim Fupz Aakeson
Foto: 
Jakub Bejnarowicz
Skuespillere: 
Jürgen Vogel, Birgit Minichmayr, Henry Stange, Ane Dahl Torp, Maria Bock
Spilletid: 
2 timer 12 min
År: 
2012
Land: 
Tyskland og
Norge
Produsent: 
Kristine Knudsen, Matthias Glasner, Andreas Born
Kilde: 
Nordisk Film
Director info: 
Matthias Glasner (f. 1965) er en tysk regissør, manusforfatter og skribent. Sammen med skuespiller Jürgen Vogel driver han produksjonsselskapet Schwarzweiss Filmproduktion. Han er aller mest kjent for filmen DEN FRIE VILJE, som vant en rekke priser, blant annet Sølvbjørnen under Filmfestivalen i Berlin i 2006.