MARGARET | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

'Margaret' Trailer HD

17 år gamle Lisa blir indirekte skyld i et annet menneskes død: Uforvarende forstyrrer hun en bussjåfør så han kjører ned en dame i et fotgjengerfelt på Manhattan. Etter at sjokket har lagt seg, allierer Lisa seg med en nær venn av offeret, og går til sak for å stille busselskapet og sjåføren til ansvar. Samtidig blir hun stadig mer retthaversk i diskusjoner med sin skuespillermor og med medelever på skolen. Aggresjonen nærmest lyser av henne. Er det skyldfølelse som driver Lisa? Rettferdighetssans? Moralisme? Eller prøver hun bare å iscensette seg selv som voksen, ansvarlig og medfølende?

MARGARET foregår i New York, men er noe langt mer enn en forkledt kommentar til 9/11. Med regissørens egne ord kan den kalles en «urban opera»: dramatisk, følelsesladet, storslagen og tragisk. Skuespillet er briljant, med Anna Paquin i særklasse som den umodne, sårbare, kyniske, hjertevarme, utålelig selvopptatte og altfor menneskelige Lisa.

Program: 
Originaltittel: 
MARGARET
Regissør: 
Kenneth Lonergan
Manus: 
Kenneth Lonergan
Foto: 
Ryszard Lenczewski
Skuespillere: 
Anna Pacquin, J.-Smith Cameron, Jeannie Berlin, Mark Ruffalo, Matt Damon, Jean Reno
Spilletid: 
2 timer 30 min
År: 
2011
Land: 
USA
Produsent: 
Gary Gilbert, Sydney Pollack, Scott Rudin
Kilde: 
Hollywood Classics
Director info: 
Kenneth Lonergan (f. 1962 ) har skrevet manus til film og teater, blant annet til Martin Scorseses GANGS OF NEW YORK. Han slo gjennom som regissør med YOU CAN COUNT ON ME, som ble nominert til Oscar for beste manus. På grunn av kunstneriske og kommersielle konflikter har det tatt ham nærmere ti år å få MARGARET ut til publikum.