Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14-20 Januar

Språk

Januar 14-20 2019

Program 2013

Lore (2012) Official Trailer

LORE begynner der DER UNTERGANG slutter: Hitler er død, krigen er over, Tyskland invaderes og kastes ut i materiell nød. For mange tyskere er overgangen fra gamle til nye sannheter kanskje det vanskeligste av alt. Fjorten år gamle Lore er eldste datter i en offisersfamilie, og opplært til å bli en god nazist. Når foreldrene innser at slaget er tapt og overgir seg til de allierte, får hun ansvar for å lede søskenflokken på fem fra Bavaria i sør til tryggheten på mormorens gård i Hamburg i nord. «Ikke glem hvem du er», sier moren til Lore. Men Lore oppdager gradvis hva det er foreldrene har vært med på, og at hun bare er en flyktning som alle andre.

Cate Shortland har skapt en sanselig film, skutt i sterke farger og full av illevarslende og vakre scener. LORE er en fortelling om det totale nederlag på et samfunnsmessig og psykologisk plan, om barn som arver foreldrenes synder, og om en ung jentes oppdagelse av verden.

Originaltittel: 
LORE
Regissør: 
Cate Shortland
Manus: 
Cate Shortland, Robin Mukherjee
Foto: 
Adam Arkapaw
Skuespillere: 
Saskia Rosendahl, Nele Trebs, André Frid, Mika Seidel, Kai Malina, Ursina Lardi
Spilletid: 
1 time 49 min
År: 
2012
Land: 
Australia,
Tyskland og
UK
Produsent: 
Benny Drechsel, Karsten Stöter, Liz Watts, Paul Welsh
Salg: 
Memento Films
Director info: 
Cate Shortland (f. 1968) er oppvokst i Canberra, studerte kunst ved Sydney University og regi ved den nasjonale australske film- og tv-skolen. Spillefilmdebuten SOMERSAULT ble vist i programmet Un Certain Regard i Cannes. LORE har blant annet vunnet publikumspriser ved filmfestivalene i Hamburg og Locarno.