LEVIATHAN | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

Leviathan - Official Trailer

Dokumentarfilmen LEVIATHAN henter navnet sitt fra Bibelens sjømonster og fra Moby Dick, og utspiller seg i Nord-Atlanteren, i samme farvann som Herman Melvilles roman. Den følger en fiskebåt og dens mannskap, men har verken dialog eller faste karakterer. Regissørene fanger i stedet båtens ferd med mini-kameraer plassert overalt ombord, og også under vann. Gjennom lyd og bilder kommer vi ekstremt tett på begivenhetene: sløyd fisk i dødsdans over dekk, glupske måker, brølet fra havet, drønnet fra motorene, frenetisk arbeidende hender, utslitte fiskere som sovner foran tv-en. Klipping og uvante kameravinkler gjør at vi ofte mister begrep om hav og himmel. Vi blir prisgitt naturkreftene, og må feste lit til våre sanseinntrykk.

Filmen er like mye en betraktning om dyrs og menneskers eksistensvilkår som den er kritisk naturdokumentar og hyllest til et av verdens hardeste yrker. En utfordrende filmopplevelse, fascinerende som Melvilles store, hvite hval, og slående i sin detaljrikdom.

Originaltittel: 
LEVIATHAN
Regissør: 
Lucien Castaing-Taylor og
Véréna Paravel
Manus: 
Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel
Foto: 
Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel
Spilletid: 
1 time 27 min
År: 
2012
Land: 
Frankrike,
UK og
USA
Produsent: 
Lucien Castaing-Taylor, Véréna Paravel
Salg: 
The Cinema Guild
Director info: 
Lucien Castaing-Taylor og Véréna Paravel er forskere, filmskapere og kunstnere. Begge jobber ved laboratoriet for sensorisk etnografi ved Harvard University. LEVIATHAN er deres første film sammen. Tidligere arbeider er vist ved filmfestivaler og i gallerier, og inngår i faste samlinger både ved Museum of Modern Art i New York og British Museum i London.

Véréna Paravel og Lucien Castaing-Taylor er forskere, filmskapere og kunstnere. Begge jobber ved laboratoriet for sensorisk etnografi ved Harvard University. LEVIATHAN er deres første film sammen. Tidligere arbeider er vist ved filmfestivaler og i gallerier, og inngår i faste samlinger både ved Museum of Modern Art i New York og British Museum i London.