THE GATEKEEPERS | Tromsø International Film Festival

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2020 13-19 Januar

Språk

13.-19. januar 2020

Program 2013

The Gatekeepers Official Trailer #1 (2013) - Shin Bet Documentary

Portvokterne – «the gatekeepers» – i denne filmen er seks menn, alle tidligere ledere av Israels sikkerhetstjeneste Shin Bet. Organisasjonen har lagt ned store ressurser i å infiltrere og overvåke den palestinske befolkningen, men også ekstreme politiske krefter innad i Israel. Filmen blander arkivklipp med intervjuer der de seks forteller om organisasjonens metoder og filosofi.

At regissør Dror Moreh har fått disse maktas menn i så tydelig tale, er oppsiktsvekkende i seg selv. I det ene øyeblikket er de oppriktig bekymret, særlig for hatet og den dype splittelsen i Israel etter Oslo-avtalen – som utløste drapet på statsminister Rabin i 1996. I det neste skryter de utilslørt av sin evne til å «uskadeliggjøre terrorister». THE GATEKEEPERS er en fengslende og opprørende dokumentar om Israels politiske schizofreni.

Originaltittel: 
SHOMREI HA-SAF
Regissør: 
Dror Moreh
Manus: 
Dror Moreh
Foto: 
Avner Shahaf
Spilletid: 
1 time 35 min
År: 
2012
Land: 
Belgia,
Frankrike,
Tyskland og
Israel
Produsent: 
Estelle Fialon, Dror Moreh, Philippa Kowarsky
Kilde: 
Cinephil
Director info: 

Dror Moreh (f. 1961) har jobbet med film i en årrekke, og er en av Israels mest anerkjente filmfotografer. I tillegg er han regissør, produsent og manusforfatter. Han har tidligere laget film om Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. THE GATEKEEPERS er hans andre helaftens dokumentarfilm.